Kaxås Bygdegårdsförening

Kaxås Bygdegårdförening, som är politiskt och religiöst obunden, bildades 17 juni 1945 och har idag ca 200 medlemmar. Den förvaltar och driver Kaxås bygdegård och Svea park. Genom att omvandla den historiska bygdegården till en dynamisk mötesplats och en plattform för olika aktiviteter, spelar föreningen en avgörande roll i att bevara byns kultur och främja samhörigheten bland dess invånare. Genom ett varierat utbud av evenemang, föreläsningar och samhällsaktiviteter strävar Kaxås Bygdegårdsförening efter att hålla traditioner levande samtidigt som de skapar nya minnen och starka relationer som kommer att bära byn framåt in i framtiden.

Kaxås bygdegård

Centralt belägen i Kaxås, med bra parkeringsmöjligheter! Byggnaden rymmer max 650 personer och kan hyras för diverse ändamål. På nedre våningen finns foajé, toaletter, bastu, pub och matsal för 150 personer, med ett intilliggande modernt välutrustat kök. Stora salen på övervåningen har plats för ca 300 personer. Här finns en scen för t.ex. teater- och revyföreställningar, sång- och musikunderhållning. För sammanträden, mindre konferenser, privata sammankomster etc. finns den lilla salen för 60 personer och ett serveringskök. Fasta hyresgäster är just nu Krokoms kommun, som hyr bespisningslokaler och kök för skolans elever, samt Radio Krokom som dagligen sänder från Kaxås. Önskar du boka lokal, beställa middagar eller få mer information, kontakta vår bygdegårdsvärd på telefon 070 569 7714. Vi ska göra vårt bästa för att ni ska trivas. Välkommen att boka! Bygdegården är handikappanpassad.

Svea Park

Föreningen ansvarar också för sommarfestplatsen Svea Park, vackert belägen vid Hällsjöns strand. Inom parkområdet finns dansbana, servering, vattentoaletter, serveringslokal, utescen och utrymmen för tombola, chokladhjul, pilkastning. Här finns dessutom stora parkeringsytor. Föreningen ska även verka för bygdens kulturella utveckling. Vår ambition är att kunna erbjuda underhållning och aktiviteter som passar alla. Att ha roligt tillsammans och känna gemenskap. Med glädje och gemensamma krafter kan vi hjälpas åt att utveckla och göra Kaxåsbygden känd långt utanför Offerdal. Ett axplock ur utbudet av aktiviteter och större arrangemang under årens lopp är teater- och revyföreställningar, musikcaféer, pubkvällar med musikunderhållning, dans, sång- och musikuppträdanden, matservering, julbord. Återkommande större arrangemang är Nationaldagsfirande, Offerdalsveckan vart 4:e år, The House is Rocking och marknadsdagen Höstglöd. Svea Park är handikappanpassad.

Styrelse

Elisabeth Rombe, ordförande, 070-5697714, elisabeth.rombe@hotmail.com

Johanna Eriksson, vice ordförande, 070-7982112, idasarajohanna@gmail.com

Vanessa Violante, 073-3707395, violantevanessa@gmail.com

Maria Persson, 070-3653675, maria-persson@hotmail.com

Ulrica Celsing

Sofie Lidbom, 073-0479070, sofiehamberg@gmail.com

David Abrahamsson, 070-6940754, skruvomutter@hotmail.com

Suppleanter:

Erik Obitz

Malin Östlund

Robert Sällström

Kjell Söderström

Linda Sassi

Ungdomsrepresentant

Patrik Nilsson

Adress: Kaxås Bygdegårdsförening, Bleckåsvägen 9, 835 97 Offerdal

Kontakta oss

Vi vill att du ska veta att ditt engagemang är värdefullt för oss! Vårt mål är att skapa en dynamisk och meningsfull plattform för alla våra besökare, och din feedback spelar en avgörande roll i den processen.

Oavsett om du har frågor, tankar, förslag eller bara vill dela din upplevelse med oss, så uppmuntrar vi dig starkt att ta kontakt. Dina kommentarer och åsikter hjälper oss att växa och förbättra oss, och de ger oss också möjligheten att bättre förstå och möta dina behov och önskemål.

Vårt team finns här för att lyssna på dig. Skicka oss ett meddelande, använd kontaktformuläret eller nå oss via våra sociala mediekanaler. Vi är glada att ha dig som en del av vårt samhälle och ser fram emot att höra från dig.

Tillsammans kan vi skapa en plats som verkligen speglar våra boende och besökares intressen och behov. Så tveka inte – låt oss veta vad du tycker, och låt oss fortsätta bygga och utveckla vår plattform och bygd tillsammans!